Optix szemüveglencse tisztító spray

Szemüveglencse tisztító

Létrehozva: Módosítva: Ezt könnyű volt tisztítani.

Mit ne használjunk?

A mai rengeteg lencsetípus és felületkezelés esetében nem ilyen egyszerű a helyzet, mert ezeket könnyen tönkretehetjük egy hagyományos ablaktisztítóval. Fújjon rá egy kis ablaktisztítót és törölje meg zsebkendővel.

anti aging központ skopje

Ha a mai rengeteg lencsetípust és felületkezelést nézzük, már nem olyan egyszerű a helyzet. Különböző antireflex, UV-bevonatú, felületkeményített lencséket könnyen tönkretehetjük egy hagyományos szalmiákos ablaktisztítóval.

Ma már nem lencsetisztításról, hanem lencsekarbantartásról beszélhetünk.

szem alatti remegés

A sok lencsefajta és felületvédelem könnyen érthetővé teszi a szemüvegviselő részére, hogy a lencséje gondos karbantartást igényel. Ha az ember nagyobb figyelmet fordít a lencsére is, megérti és megfizeti a különböző felületi kezelések előnyét, joggal várja el, hogy lencséje a maximális komfortot és a lehető leghosszabb tartósságot biztosítsa számára.

Mit használjunk, mit ne használjunk?

Hiába a precíz kidolgozás, a fejlett technológiák, és a minőségi alapanyagok, ha nem megfelelően tisztítjuk kedvenc szemüvegünket, könnyen tönkre tehetjük. Íme néhány tipp, hogyan őrizd meg kedvenc szemüveged állagát, miként tisztítsd a lencsédet!

Tesztek bizonyítják, hogy néhány papírzsebkendő nem dörzsöli jobban a lencsét, mint a hagyományos textil termék. Papírtörölközőt semmi esetre se használjunk.

Hoya Yuniku szemüveg elkészülésének folyamata

Az emberi orr elég érzékeny műszer. Van olyan jobb minőségű zsebkendő, amelyet többször is használhatunk anélkül, hogy a bőrt feldörzsölné.

Hogyan tisztítsa a szemüvegét? | Pápaszem Optika

Az ilyen zsebkendő általában megfelel a szemüveglencse tisztítására is. Két tényezőt azonban mindenképpen figyelembe kell venni: Az olyan papírzsebkendő, amely valamely folyadékkal van átitatva, könnyen leoldhatja a felületkezelt réteget.

Kapcsolat Szemüvegek tisztítása, karbantartása Ma már a szemüvegek, több mint 90 százaléka valamilyen műanyaglencséből készül. Kis odafigyeléssel megoldható, hogy értékes szemüvegünk ne károsodjon. Tisztán tartás: Szárazon nem szabad hozzányúlni!

Mind a papír- mind a textilzsebkendő megkarcolhatja a lencsét, ha azon valamilyen kemény porszem van. Feltétlenül előbb öblítse le a lencsét mielőtt valami száraz törlővel megtörölné.

Természetesen legjobb a márkázott szemüvegtisztító folyadék. Ha ez nincs kéznél, a mikroszálas Microfiber textília nyújtja a legnagyobb biztonságot.

A szemüveglencsék tisztításáról - HáziPatika

Az ilyen anyag biztosan jobb, mint a nyakkendő vagy bármely női sál. A mikroszálas textíliák gyártói szerint ez az anyag minden esetben használható, ha nem dörzsöljük túl erősen a lencsét. Természetesen tisztító használata nélkül biztonságot csak akkor nyújt, ha előtte le tudjuk öblíteni a lencsét. Ha csak nylon anyagot tartalmaz, kiválóan felszívja a vizet, de taszítja a zsíros, olajos anyagot. A kizárólag poliészter kiválóan felszívja ezeket, de taszítja a vizet.

Az optimális anyag fele-fele arányban tartalmazza a poliésztert és a nylont.

hyaluronsavas ráncfeltöltés győr

A mikroszálas kendőt legjobb, ha a szemüvegtokban tartjuk a lencse további védelme érdekében, ezáltal állandóan kéznél van. Természetesen az ilyen szemüveglencse tisztító is bepiszkolódik, ezért rendszeresen ki kell mosni. Mosás után semmi esetre se használjanak öblítőszert, mert a kendőben maradó anyag csökkenti a tisztítóhatást, és gyakran tartalmaz olyan anyagot, amely megsérti a felületi kezelést.

A nedvesített, egyszer használatos törlők általában hasznosak, azonban legyünk óvatosak, csak márkázott terméket használjunk. Az általános háztartási tisztítók nagyon kockázatosak felületkezelt szemüveglencse tisztító tisztítása esetén.

anti aging tisztító modellek

Csaknem minden tisztítóanyag alapja az ammónia és a foszfát. Néhány tisztítószer oldott szappan alapú lúgos terméket tartalmaz. Ezek a tisztítók minden esetben a lencsén maradnak és fokozatosan feloldják a felületkezelést.

Termékleírás

A jó lencsetisztító PH semleges és nem hagy üledéket a lencsén. Mit ne használjunk? Semmilyen általános üvegtisztító folyadékot.

élvonalbeli anti aging technológia felülvizsgálata

Általános háztartási tisztítót vagy szappant. Különösen a folyékony szappan alkalmas arra, hogy viszonylag rövid használat után is feloldja az antireflex réteget.

Szemüvegek tisztítása, karbantartása

Nagyon kockázatos a márkázatlan tisztítóanyagok használata. Győződjünk meg arról, hogy az ajánlott szemüvegtisztító folyadék PH semleges és nem tartalmaz ammóniát és foszfátot. Ez utóbbit könnyen ellenőrizhetjük. Az ammóniamentes tisztító teljesen szagtalan. Tapasztalatok bizonyítják, hogy ma már csaknem minden lencsegyártó áttért a nagy stabilitású antireflex rétegre.

Ezeket a rétegeket az alkohol nem károsítja. Az alkohol ugyanakkor alkalmas a különböző hajspray, a bőrápoló szemüveglencse tisztító és olajok oldására anélkül, hogy a lencsét erősen dörzsölni kellene.

zirh reverse anti aging szérum vélemények