Dr. Irinyi Beatrix

Ráncos száj

Mitől ráncosodik a bőrünk és ráncos száj tehetünk ellene? A dinamikus vagy mimikai ráncok az első típusba tartoznak, az arcizmok működésével állnak összefüggésben, akkor láthatjuk őket, ha nevetünk vagy összeráncoljuk homlokunkat.

Száj körüli ráncok eltüntetése az InstanTense Plus szérummal - Laumar InstanTENSE Plus

A korral egyre mélyülnek. Tipikus mimikai ráncok a szemöldökök közti függőleges vonal aka homlok barázdái, vagy a száj körüli mosolyvonalak. A statikus ráncok azok a vonalak, amelyek az arcizmok mozgása nélkül is láthatók, főként a bőr rugalmasságát, feszességét adó fehérjék, a kollagén és elasztin károsodása okozza őket. A ráncok kialakulásához leginkább ezek az okok vezetnek: A napvédelem hiánya, a túlzásba vitt napozás A nap káros sugarai az idő előtti ráncosodás fő felelősei.

A nap által okozott bőröregedés jelenségének külön neve is van: a photoaging.

Tüntessük el a barázdákat!

A rövid hullámhosszú UVB-sugarak az epidermiszt, a bőr külső rétegét károsítják, védelem nélkül napégéshez vezetnek. A hosszabb hullámhosszú UVA-sugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolnak, roncsolhatják a kollagén és elasztin szerkezetét.

Ráncaid megmutatják betegségeid!

A káros napsugárzás fokozza a sejteket károsító szabad gyökök képződését, ez vezet végül a ráncos száj megváltozásához, a bőr rugalmasságának elvesztéséhez, ráncokhoz. A napfényterhelés pigmentált foltokat, egyenetlen bőrszínt is okozhat.

Hol vannak ráncaid? Ezt árulják el rólad!

De sajnos a bőrrák is a napfénynek leginkább kitett területeken alakul ki. A megoldás egyértelműen az átgondolt, a bőrtípusnak és az évszaknak megfelelő fényvédelem. Az SPF szám azt mutatja meg, hogy a leégés nélküli átlagos 20 perchez képest mennyivel több időt tölthetünk a napon. Minél nagyobb a szám, annál nagyobb védelmet nyújt az adott krém, de csakis bőrtípusunkhoz mérten.

A világos bőrűeknek 20 percnél sokkal kevesebb idő is elég a leégésre, ehhez képest nő a védelem.

anti aging férfiaknak tippek növekvő

Jó, ha olyan nappali hidratáló arckrémet választunk, mely eleve tartalmaz fényvédőt. Az is sokat jelent, ha a napsütéses időszakokban figyelemmel kísérjük az UV-indexet, és ennek megfelelően alakítjuk napi programunkat.

How to Draw the Mouth \u0026 Lips (Narrated Step by Step)

Illetve, ha eleve nem megyünk a napra legkockázatosabb időszakban, 11 és 15 óra között — még akkor sem, ha éppen nyaralunk. A genetikai örökségünk Van, aki hamarabb ráncosodik, huszonévesen is szarkalábakat lát a tükörben, míg mások még ötvenes éveikben is sima, feszes bőrnek örülhetnek. Ennek oka az, hogy ráncos száj ráncosodást genetikai tényezők is befolyásolják.

A bőr szerkezete idővel azért mindenképp megváltozik. A kötőszöveti rostok gyengülnek, ez ráncok, petyhüdt bőr kialakulásához vezet. A sejtek ráncos száj lassul, a bőr alig képes megtartani a vizet.

A korral járó barázdákba sem kell azonban beletörődni, kellő odafigyeléssel még az érett, fáradt, tónusát vesztett bőr is lehet feszesebb, teltebb.

Ha el akarjuk kerülni az idő előtti ráncokat, a szigorú napvédelem, a megfelelő bőrápolás és a bőrbarát életmód sokkal többet nyom a latban, mint pusztán a genetika. Kevés alvás, kevés pihenés A bőrbarát életmód egyik alapvetése, hogy ha legalább napi órát alszunk, akkor szebbé, simábbá, ránctalanabbá alhatjuk a bőrünket.

anti aging éjszakai rutin lányoknak

Ha nem pihenünk, nem alszunk eleget, bőrünk nem tud regenerálódni, megújulni. Fiatalabb korban még nincs nyoma egy-két átvirrasztott éjszakának bőrünkön, de később már igen.

Mit tehetünk a ráncok ellen? – Tippek otthoni és speciális kezelésekre

Egy kutatás szerint a kialvatlanság a szem alatti karikák mellett a finom ráncok, vonalak és a száj körüli barázdák megjelenésének egyik fő kockázata. Egy másik tanulmány szerint az alváshiány bőrtünetei a társas kapcsolatainkra is komoly hatással lehetnek: nyúzott, ráncos arcunk kevésbé vonzó mások számára.

Túlzásba vitt vagy hiányos arctisztítás A smink maradványainak, a napi szennyeződéseknek az alapos eltávolítása is körültekintést és rendszerességet igényel.

dermarose anti aging

A túlzott igyekezet és a tisztítás teljes mellőzése egyaránt ráncteremtő hatású lehet. Túlzás például ráncos száj durva szemcsékből álló bőrradír használata vagy az alkoholos, szappanos tisztítóval történő lemosás.

Mit tehetünk a ráncok ellen? – Tippek otthoni és speciális kezelésekre

Mindkettő károsíthatja a bőr természetes hidrolipid védőrétegét, amitől a bőr veszít nedvességéből és rugalmasságából — és ez egyenes út lehet a ráncok kialakulásához.

Az sem válik bőrünk előnyére, ha a ráncok elleni félelmünkben túl sok vagy sokféle hidratáló, ránctalanító, feszesítő terméket használunk, különösen közvetlenül egymás után. Egyetlen jól megválasztott, bőrtípusukhoz illő kozmetikum sokkal többet tehet a ráncok ellen.

Vitaminokban, antioxidánsokban szegény táplálkozás Számos zöldség és gyümölcs fogyasztása van jótékony hatással van bőrünkre is, főként annak köszönhetően, hogy olyan antioxidáns összetevőket tartalmaznak, melyek képesek arra, hogy semlegesítsék a sejtkárosító szabad gyököket.

Ráncaid megmutatják betegségeid! Te hol vagy ráncos? - Érdekes cikkek

Az A-vitamin elővitaminjában, a béta-karotinban gazdag ételek például plusz támogatást adhatnak sejtjeinknek a fényvédelemben, mérsékelhetik a napsugarak bőrkárosító hatását. Igen nagy arányban tartalmaz svájci varázsgomba anti aging a sárgarépa mg répa 6 mg-ota spenót ráncos száj a mangó.

A legtöbb európai országban 4,8 mg a béta-karotin napi ajánlott beviteli értéke, így már némi sárgarépa bőven fedezheti igényünket. A béta-karotinon kívül jelentős antioxidáns hatással bír a C- és E-vitamin, a likopin, a lutein, a flavonoidok vagy a Q10 koenzim is. Azok az élelmiszerek, melyek tartalmazzák ezeket a vegyületeket, a ráncok elleni küzdelemben is komoly támogatást nyújtanak.

Dohányzás, dohányfüst A dohányfüstben lévő vegyi anyagok a bőrt is rugalmatlanabbá teszik, gyengítik a struktúráját, ráncos száj a kollagént és az elasztint, ezáltal ráncok kialakulásához vezetnek. A dohányzóknál jellegzetesek a száj körüli statikus ráncok is.

Száj körüli ráncok eltüntetése az InstanTense Plus szérummal

Nem a fő problémájának megfelelően ápoljuk a bőrünket A vízhiányos és az érett bőr egyaránt rendkívül hajlamos a ráncosodásra — ha nem gondoskodunk az nedvesség pótlásáról, a ráncok csak mélyülnek.

A vízhiányos bőr úgy alakul ki, hogy kellő mennyiségű nedvesség híján a bőr egyre szárazabb, érzékenyebb lesz, feszül. A vízhiánynak különböző fokozatai vannak, a mérsékelten vízhiányos bőr még csak a felszínén veszít nedvességtartalmából, a mélyen vízhiányos bőr pedig mindhárom rétegben, a hámban, az irhában és a bőraljában is dehidratált. Nemcsak maga a száraz bőr lehet vízhiányos — de bármely bőrtípusról is legyen szó, a vízhiány a ráncok egyik fő kockázata. A ráncosodásra hajlamos bőr legfőbb problémája ráncos száj a kollagénszerkezet megváltozása és ezzel összefüggésben a vízhiány.

15 anti aging kiegészítő, amit érdemes megvenni

Az érett, ráncosodó bőr is különleges ápolást, nagy odafigyelést igényel. A kollagéntermelés csökken, állandósulnak a mimikai ráncok, a bőr veszít vízmegkötő képességéből, még ha elég vizet is fogyasztunk, annak nem feltétlenül látjuk nyomát a bőrükön is.

Esztétikai bőrgyógyászat

Ha hidratálásról, ránctalanításról van szó, a legjobb választás egy olyan arcápoló készítmény, amely egyszerre segít a nedvesség pótlásában és a sejtek aktivizálásában. A már említett antioxidánsok, mint a Q10 koenzim, a C- és E-vitamin mellett a hyaluronsavnak is kitüntetett szerep jut ráncos száj ráncok elleni küzdelemben. Ez a sejtek közötti térben természetesen is képződő kenőanyag egyedülálló vízmegkötő képessége révén megóvja a kollagénrostokat, teltebbé teszi a bőrt.

Az őssejt technológia pedig a bőrünk saját "lustuló" sejtjeit ösztökéli megújulásra, ezáltal serkentve a pl. Bőrünk meghálálja, ha korosztályunknak, bőrtípusunknak megfelelő Helia-D ránctalanító arckrémmel kényeztetjük: kisimultabb, fiatalosabb lehet, megújulhat.

A szőrszálakon keresztül a hőenergia bejut a szőrtüszőbe, ami megakadályozza a szőrszál újranövését. A kezelés alatt a környező szövetek nincsenek kitéve felhevülésnek, ezért sértetlenek maradnak. A szőrszál az anagen növekedési szakaszban roncsolhatók leghatékonyabban. A szőrhagyma szorosan a kötőszöveti alaphoz tapad, a melanin itt termelődik, az erős villanófény energiája a szőrtüszőt éri el, így képes a szőrnövekedését inaktívvá tenni. A megfelelő eredmény érdekében a kezelést többször testtájéktól függően alkalommal kell megismételni.