Elérhető fizetési módok

Ophylosa szemcsepp

ophylosa szemcsepp

A ophylosa szemcsepp okozta szemészeti panaszok a képernyő megfelelő elhelyezésével és védőszemüveg viselésével is enyhíthetők. Számítógépezés közben iktassunk be 2 óránként legalább 10 perc szünetet. Fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása és a levegő párásítása.

Kerüljük a füstös helyeket. Ne dohányozzunk.

Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp Duopack 2x10ml

Védekezzünk napszemüveggel az erős napsütés, a szél és a por ellen. Sima, kellemes érzést biztosít a fáradt, érzékeny szemnek, enyhíti a viszkető, égő tüneteket, az idegentestérzést, valamint a szemszárazságot, és csökkenti a szem kivörösödését.

ophylosa szemcsepp

A szemcsepp cink-hialuronát tartalmú oldat, amely becseppentés után filmet képez a szem felszínén, így hosszantartó védelmet biztosít a konzerváló anyagok esetleges mellékhatásai nélkül. Segíti a kötő- és szaruhártyában a felszínen lévő sejtek működését és hozzájárul a környezeti ártalmakra létrejövő apró sérülések természetes gyógyulásához.

A szemcsepp nem javasolt ionos kontaktlencsékkel együtt. A száraz szem szindróma főként a 40 év feletti nők betegsége, de egyre gyakoribbak a panaszok a férfiak és a fiatalabb korosztály körében is, leginkább a rengeteg számítógépezés, ophylosa szemcsepp, a télen fűtött, nyáron légkondicionált helyiségek, a szennyezett, poros, füstös levegő miatt.

A 60 év felettiek háromnegyede szemszárazságot panaszol, amelynek oka: a csökkenő könnytermelés, a fokozott könnyvesztés, a könny összetételének megváltozása.

Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp 10ml

Csökkentheti a könnytermelést vitaminhiány, cukorbetegség, pajzsmirigy-betegség, Parkinson-kór, bizonyos gyógyszerek tartós szedése, valamint kontaktlencse viselése is. A könny tisztán tartja a szemfelszínt, nedvesíti a kötőhártyát és a szaruhártyát, utóbbit tápanyaggal és oxigénnel látja el. Ezt a ophylosa szemcsepp csak akkor képes ellátni, ha a könnyfilm elég stabil ahhoz, hogy folyamatosan beborítsa a felszínt, és megfelelő gyakorisággal pislogunk.

ophylosa szemcsepp

A pislogás során a szemhéjak pillanatnyi záródása vékony könnyfilmet ken el a szemek felszínén, egyben masszírozza a szemhéjban lévő mirigyeket. Ha bármilyen ok miatt két pislogás között a könnyfilm felszakad, akkor a szemfelszín száradni kezd.

ophylosa szemcsepp

Amikor sokáig meredt szemmel nézzük a tévét vagy a monitort, és elfelejtünk pislogni, úgy érezzük elfárad a szemünk. A könnyfilm három rétegből áll: legbelső mucinosus rétegből, amely segít megkötni a középső vizes réteget, valamint egy külső lipid-fázisból, amely késlelteti a könny elpárolgását.

ophylosa szemcsepp