Képernyős szemüvegek térítési rendje

Mínuszos szemuveg. A rövidlátás és a tudomány

Egyre távolabbra kell tartanunk az olvasni valót? Mit jelent a presbiópia?

mínuszos szemuveg

A presbiópia egy olyan állapot, amely a normál olvasási távolságban megnehezíti a látást. Negyven év felett, különösen mínuszos szemuveg fénynél olyan feladatok, mint az olvasás és varrás nehezebbé válnak.

Fénytörési hibák

Észrevehetjük például, hogy a betűk tisztább látása érdekében távolabbra tartjuk az újságot. Van, aki úgy érzi, hogy már rövid a karja. A presbiópia a távollátást azonban nem befolyásolja.

mínuszos szemuveg

Van-e más hatása is a presbiópiának? Ha sokáig közelre nézünk, mint az olvasásnál is, probléma lehet a koncentrálással, vagy megfájdulhat a szemünk, fejünk, esetleg elfáradunk.

Ezért fogadd el, ha a legtapasztaltabb klinika nem talál alkalmasnak a lézeres szemműtétre

Mi okozza a presbiópiát? Nyugalmi állapotban a szem távolra fókuszál. Ahhoz, hogy közeli tárgyat is élesen láthassunk - azaz hogy svájci rapper anti aging fókusz továbbra is pontosan az ideghártyára essen - a szemnek változtatnia kell a törőerejét.

mínuszos szemuveg

A szemlencse alakja ilyenkor egy izom segítségével domborúbbá válik. A kor előre haladtával a lencse azonban elveszti rugalmasságát, alakja kevésbé változtatható. A lencse rugalmasságának fokozatos csökkenése okozza, hogy a közelre fókuszálás nehezebbé válik, és ilyenkor a gyújtópont az ideghártya retina mögött képződik.

Távoli szemüvegek és olvasószemüvegek

Ki lesz presbiópiás? Mindenki tapasztalja a presbiópiát okozó öregedést, tehát ezt az állapotot nem lehet elkerülni. Az öregszeműség esetében nem is betegségről, hanem a közelre látás korral járó, élettani romlásáról beszélünk. Meg kell jegyezni, hogy aki fiatalabb korában kis mértékben rövidlátó volt, annál ez a folyamat a jól látókhoz képest csak későbbi életkorban, vagy esetleg egyáltalán nem okoz panaszt. A presbiópia panaszai éves kor között jelentkezik először.

A tünetek fokozatosan erősödnek, egyre nehezebbé téve a közelre nézést. Hogyan kezelhető az öregszeműség?

A presbiópiát pl. Sebészileg nem gyógyítható.

  • A legtapasztaltabb klinika nem talál alkalmasnak szemműtétre
  • Karászi Optika - Fénytörési hibák
  • Kapcsolat Közel s távol Ön milyen szemüveget visel?
  • Az arcbolt anti aging
  • Távoli szemüvegek és olvasószemüvegek Mit kell észben tartani egyfókuszú szemüveglencse vásárlásánál?

A presbiópia korrekciója a közeli dolgokat élessé teszi ugyan, de a távoliakat elhomályosítja, így olvasószemüvegben nem lehet mínuszos szemuveg vezetni, vagy tv-t nézni. Annak érdekében, hogy a közelre és távolra nézés esetén ne kelljen állandóan cserélgetni a szemüveget, ún. Speciális lencséinek felső része a távol- míg alsó része a közellátást segíti. A presbiópia korrigálása történhet még "fél szemüveggel", multifokális azaz progresszív szemüveggel amely korunk legkedveltebb lencse típusa az ilyen esetekben és speciális kontaktlencsékkel.

Mennyi időnként javasolt a szemvizsgálat? Forrás: egeszseg.